Берлінський суд дозволив російські прапори під час заходів 8-го та 9 травня. Поліція оскаржує це рішення

Дата: 07 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Суперечка щодо заборони прапорів на дні пам’яті 8-го і 9 травня в столиці Німеччини триває. Берлінський адміністративний суд після надання дозволу на демонстрацію українських прапорів зняв заборону й на російські. Поліція оскаржила таке рішення.

Про це інформує портал RBB24.

Джерело: Bild/Stefan Zeitz

Як повідомляється, Берлінський адміністративний суд вже дозволив вивішувати й російські прапори та символіку під час заходів, які заплановані на 8-ме і 9 травня.

Поліція подала скаргу до Вищого адміністративного суду на це рішення.

Спочатку поліція, щоб запобігти можливим провокаціям у 78-му річницю закінчення Другої світової війни в Європі, заборонила російські та українські прапори й символіку біля радянських меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде на дні пам’яті 8-го та 9 травня.

5 травня Берлінський адміністративний суд зняв заборону на українську символіку. На це рішення поліція скарги не подавала, повідомив її речник.

6 травня у терміновому порядку була оскаржена заборона на російську символіку для заходу 9 травня перед пам’ятником танку на вулиці 17 червня. Адміністративний суд виніс рішення проти постанови поліції.

У відповідь поліція подала скаргу до наступної інстанції, обґрунтувавши свою постанову бажанням забезпечити “гідне вшанування пам’яті загиблих солдатів тодішньої Радянської армії“. Берлінський адміністративний суд не прислухався до цього аргументу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter