У Росії знайшли першу “небажану” організацію

Дата: 28 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Генпрокуратура Російської Федерації визнала небажаною діяльність Національного фонду на підтримку демократії.

Про це повідомляє сайт Генеральної прокуратури РФ. Відповідне рішення підписав заступник Генерального прокурора Російської Федерації Володимир Малиновський нібито на підставі перевірки діяльності фонду.

Використовуючи можливості підконтрольних російських комерційних і некомерційних організацій, Національний фонд на підтримку демократії, зокрема, брав участь у роботі по визнанню нелегітимними підсумків виборних кампаній, організації політичних акцій з метою впливу на рішення, що ухвалюються органами влади, дискредитації служби в Збройних Силах Росії“, – зазначено в повідомленні Генпрокуратури РФ.

Прокуратурою зроблено висновок про те, що організація “становить загрозу засадам конституційного ладу Російської Федерації, обороноздатності і безпеці держави“. Для організації це означає відмову в проведенні операцій з грошовими коштами, іншим майном, заборону на створення на території Росії структурних підрозділів. Рішення спрямовано до Міністерства юстиції Російської Федерації для включення організації до відповідного переліку.

Нагадаємо, Національний фонд на підтримку демократії входить до “стоп-листа” з 12 неурядових організацій, затвердженого 8 липня Радою Федерації Росії. До цього списку увійшла і Кримська польова місія з прав людини, а також інститут “Відкрите суспільство” (фонд Сороса), Міжнародний республіканський інститут, Національний демократичний інститут з міжнародних питань, фонд Макартурів, Freedom House, фонд Чарльза Стюарта Мотта, Фонд освіти для демократії, Східно-європейський демократичний центр, Світовий конгрес українців, Українська всесвітня координаційна рада.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter