Батько Гандзюк позиватиметься до ГПУ

Дата: 03 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор збирається подавати позов проти керівництва ГПУ, яке, за його словами, причетне до зливу результатів посмертної судово-медичної експертизи тіла вбитої. 

Про це він повідомив на сторінці “Хто замовив Катю Гандзюк?” у Facebook.

Розголошення фактів судово-медичної експертизи батько Гандзюк назвав наругою над її пам’яттю.

“В інтернеті протоколи судово-медичного дослідження тіла Каті. Я не хочу, щоб півсвіту читало, який у Каті був мозок, печінка, нирки. Я маю на це право. Це аморально, дико, неприпустимо. Автори зливу – пани Луценко та Черевко”, – написав він. 

На думку Гандзюка, такими діями керівництво ГПУ розголосило матеріали досудового розслідування, а тому має відповісти за законом. 

“Позов до суду та заява про злочин не забаряться”, – повідомив він. 

Нагадаємо, що у справі Гандзюк вже була ситуація з розголошенням даних розслідування. В грудні минулого року Масі Найєм подав на генерального прокурора Юрія Луценка заяву про кримінальне правопорушення до Державного бюро розслідувань через розголошення відомостей у справі вбивства активістки. Проте ДБР згодом відмовилося відкривати проти Луценка справу. 

Як відомо, Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада після того, як 31 липня її облили сірчаною кислотою. Того ж дня поліція змінила кваліфікацію справи із замаху на злочин на умисне вбивство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter