Батька Брітні Спірс відсторонили від опіки над співачкою

Дата: 30 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Суд у Лос-Анджелесі відсторонив батька співачки Брітні Спірс Джеймса від опіки над нею. 

Про це повідомляє Associated Press.

Шанувальники Спірс протестують біля Меморіалу Лінкольну у Вашингтоні. Фото: AP Photo/Jose Luis Magana

Рішення ухвалила суддя Бренда Пенні. Вона погодилась з клопотанням самої Спірс та її адвоката Метью Розенгарта про зняття опікунства. 

“Брітні заслуговує на те, щоб прокинутися завтра без батька в ролі опікуна. Це те, чого хоче моя клієнтка, це те, що потрібно моїй клієнтці, це те, на що заслуговує моя клієнтка”,сказав захисник.

Окрім цього, адвокат повідомив, що батько Спірс нібито встановив у спальні доньки записувальний пристрій, однак захист Джеймса Спірса назвав ці слова не доказами, а риторикою. 

“Нинішня ситуація є нестерпною. Вона відображає токсичну обстановку, яка вимагає відсторонення Джеймса Спірса”, – зазначила суддя після того, як заслухала сторони. 

Відсторонення батька співачки від опікунства не означає, що Брітні самостійно почала розпоряджатися своїми фінансами. Так, контроль за грошима тимчасово передали бухгалтеру Джону Забілу, а тимчасовим опікуном Спірс стане її менеджерка Джоді Монтгомері.

Остаточне рішення щодо зняття опікунства можуть ухвалити на засіданні 15 листопада. 

Співачка разом зі своїм батьком. Фото: інстаграм-сторінка Брітні Спірс

Спірс перебувала під опікою батька із 2008 року. Лише 2021-го вона розповіла, що він та люди з його оточення давали їй сильнодіючі препарати, змусили поставити внутрішньоматкову спіраль, аби співачка не могла завагітніти, та контролювали її фінанси, а тому інколи вона навіть не мала грошей заплатити за їжу у закладах. 

Окрім цього, Спірс була змушена оплачувати послуги адвоката Сема Інгема, який за 13 років роботи з нею жодного разу не сказав клієнтці про те, що вона має право вимагати припинення опікунства. Інгем отримував за свою роботу майже 500 доларів на годину.

У США опікунство дає повний контроль над життям підопічного, адже опікун може контролювати переміщення людини, фінанси, особисте життя і будь-які інші дії. Зазвичай цей захід застосовується за рішенням суду до людей у комі, недієздатних, дітей або людей з когнітивними порушеннями. 

Фотографія обкладинки: Steve Marcus/Las Vegas Sun via AP Photo

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter