Балух став почуватися краще – адвокатка

Дата: 03 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Стан здоров’я українського політв’язня Володимира Балуха, який голодує у СІЗО понад 100 днів, покращився.

Про це повідомила його адвокатка Ольга Дінзе, передає 112.

За її словами, сусіди Балуха по камері допомагають йому слідкувати за здоров’ям.

“На сьогодні йому набагато краще завдяки особам, які утримуються з ним в одній камері. Там сидить чоловік-остеопат, який вправив Балуху хребці, навчає його правильно робити вправи. У Балуха з’явилася рухова активність, він став почуватися краще, незважаючи на продовження голодування”, – зауважила Дінзе.

При цьому Балух не хоче, щоб його відвідували місцеві лікарі.

“Він вимагає лікарів організації Червоний Хрест. Балуху ніякі суміші не дають. Він три тижні тому перейшов на полегшений режим голодування: він вживає чорні сухарі і п’є кисіль”, – підкреслила адвокатка.

Нагадаємо, що ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: через прапор України на подвір’ї його будинку.

Кримчанин голодує з 19 березня через незгоду із судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

Після місяця повної відмови ув’язненого від їжі кримський архієпископ УПЦ КП Климент переконав Балуха вживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50-70 грамів сухарів із чорного хліба і чай з медом), який підтримує “балансування на нульовій позначці”.

За даними захисників, 22 червня Балух посилив своє голодування.

Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Іншу справу проти активіста порушено через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter