“Багато міст вже на межі своїх можливостей”: у Німеччині скликали саміт щодо ситуації з розміщенням біженців

Дата: 16 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Сьогодні, 16 лютого, у Берліні відбувається спеціальна зустріч з представниками місцевої влади, скликана Міністерством внутрішніх справ. Метою заходу є обговорення ситуації щодо розміщення біженців у їхніх регіонах. 

Про це пише видання “Spiegel”.

Фото: Getty Images

“Багато міст вже на межі своїх можливостей і їм терміново потрібно надати більше підтримки, щоб вони далі могли приймати людей”, – заявив віцепрезидент Німецької асоціації міст Екарт Вюрцнер

Зокрема, на з’їзді асоціація пропонуватиме нові правила розподілу біженців по регіонах та наполягатиме на активізації допомоги Туреччині й Сирії у зв’язку з землетрусом, після якого сотні тисяч людей втратили житло. Це може спонукати їх їхати до Європи, відтак, є потреба у більшій підтримці приймаючих муніципалітетів.  

Представники місцевої влади наголошують, що фінансової підтримки, обіцяної на 2023 рік, буде недостатньо, оскільки ці кошти навіть не компенсують витрати на інтеграцію дітей у дитсадки та школи.

“У нас вже немає місця, щоб гідно поселити людей, не вистачає місць, щоб діти могли навчатися”, – додав безпартійний мер Гейдельберга. 

Своєю чергою влада землі Шлезвіг-Голштейн каже, що їм бракує близько 10 000 місць для людей, які вже приїхали. 

Нагадаємо, що Німеччина прийняла близько 600 тисяч українських біженців працездатного віку. На вересень 2022 року знайшли роботу 142 тисячі громадян України.

Міністерка в справах сім’ї, літніх людей, жінок і молоді ФРН Ліза Паус вважає за необхідне прискорити визнання українських дипломів вихователя дитячого садка, оскільки дошкільним установам Німеччини гостро не вистачає спеціалістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter