Азербайджанський антикорупційний блогер Гусейнов вийшов на волю

Дата: 05 Березня 2019
A+ A- Підписатися

В Азербайджані вийшов на волю антикорупційний блогер Мехман Гусейнов, якого запроторили за ґрати ще в березні 2017 року.

Про це повідомляє азербайджанське видання “Зеркало”.

Дворічний строк покарання Гусейнова закінчився 2 березня. Того ж дня блогер вийшов на волю з Бакинського слідчого ізолятора, де його утримували весь цей час.

Звільнення блогера привітали правозахисники з фундації Домів прав людини. На своїй сторінці у Facebook вони написали, що раді бачити Гусейнова на волі, проте зазначили, що сподіваються на закінчення переслідувань блогера з боку влади. 

“Ми просимо, щоб влада повністю відновила його права і реабілітувала його, а також скасувала заборону на поїздки, з якою він зіткнувся у 2012 році”, – написали вони.

Як відомо, Гусейнов – популярний в Азербайджані відеоблогер, який розслідував корупцію серед чиновників. У березні 2017 року його засудили до двох років в’язниці за звинуваченням у наклепі на поліцію: блогер розповів, як його викрали і побили співробітники силових структур.

Уже коли азербайджанець відбував покарання, на нього завели нову кримінальну справу – нібито за те, що він побив співробітника колонії. Блогеру загрожувало б ще до семи років в’язниці.

На знак протесту Гусейнов наприкінці грудня минулого року оголосив голодування, до якого приєдналися кілька впливових в Азербайджані опозиціонерів і правозахисників, зокрема активісти Ількін Рустамзаде, Байрам Мамедов, Ахсан Нурузаде, а також журналіст Ельчин Баку, яких правозахисники вважають політв’язнями. Одночасно в соцмережах почалася кампанія на підтримку Гусейнова, а в Баку відбулися кілька акцій протесту на ту ж тему.

Згодом прокуратура країни анулювала відкриту справу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter