Авто активістів Української добровольчої армії Альберта та Наталії Кручиніних вибухнуло поблизу Одеси, за їхні життя борються лікарі

Дата: 20 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

В селі Гвардійське Одеської області вибухнув автомобіль волонтерів і активістів Української добровольчої армії Альберта та Наталії Кручиніних. Поранені активісти госпіталізовані до лікарні.

Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції Одеської області та на сторінці Української добровольчої армії.

Альберт та Наталя Кручиніни. Фото: Українська добровольча армія

За даними Нацполіції, унаслідок вибуху автомобіля в селі Гвардійське постраждали жінка та чоловік. Вони доставлені в лікарню з численними травмами.

Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про замах на умисне вбивство двох осіб, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Зі свого боку представники Української добровольчої армії заявили, що підірвали їхнє авто. У ньому перебували активісти Альберт та Наталя Кручиніни. За їхні життя наразі борються лікарі.

Крім того, в Українській добровольчій армії зазначили, що вибух стався біля одного з військових обʼєктів у передмісті Одеси. В УДА назвали підрив автівки теpоpиcтичним актом. Там вважають, що це може бути наслідком діяльності російських ДРГ, тож оголосили винагороду за інформацію про можливих підривників. 

“Командування УДА розцінює зазначений злочин як терористичний акт, а пріоритетною версією розглядає діяльність ворожих ДРГ. Підрозділи власної безпеки УДА вже отримали термінові вказівки”, – йдеться в повідомленні.

Активіст і волонтер Сергій Стерненко також висловив готовність долучитися до збору інформації про можливих злочинців.

“Я знаю Наталію та Альберта з 2014 року, вони дуже багато зробили як для Одеси, так і для українського війська. Готовий надати від себе ще 10 тисяч доларів за інформацію”, – написав він у своєму фейсбуці. 

Нагадаємо, раніше внаслідок обстрілу російськими військами Липців були поранені двоє волонтерів гуманітарної місії “Карітасу”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter