Австрія заборонила паранджу і безкоштовний Коран у громадських місцях

Дата: 28 Березня 2017
A+ A- Підписатися

В Австрії запроваджується заборона на носіння у громадських місцях предметів одягу, які повністю закривають тіло та/або обличчя, таких як паранджа і нікаб.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Ця заборона належить до пакету заходів з інтеграції біженців, який 28 березня схвалив уряд Австрії. Згідно з цією програмою, у країні забороняється також роздача у громадських місцях безкоштовних примірників Корану.

Крім того, біженці і шукачі притулку з високими шансами на отримання такого статусу будуть зобов’язані протягом року відвідувати інтеграційні курси, на яких їм викладатимуть німецьку мову і розповідатимуть про цінності австрійського суспільства.

Також біженцям доведеться долучитися до громадських робіт без грошової винагороди. Тим, хто відмовиться це робити, буде скорочено соціальну допомогу.

Міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц заявив, що таким чином біженці зможуть завоювати повагу австрійського суспільства. При цьому вже через три місяці після подачі заявки на отримання статусу біженця шукачі притулку отримають право влаштовуватися на роботу.

Уряд розраховує, що інтеграційні заходи обійдуться австрійській державі у 200 мільйонів євро до кінця 2018 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter