Австралійки подали на Катар до суду за примусові перевірки гінеколога в аеропорту

Дата: 15 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Група жінок з Австралії, які минулого року постраждали внаслідок примусової гінекологічної перевірки в аеропорту “Хамад”, подали позов проти Катару. 

Про це повідомляє BBC.

Фото: Karim Jaafar / AFP

У жовтні минулого року пасажирок літака до Сіднея вивели із судна та змусили пройти перевірку в гінеколога. Причиною цього стало знайдене адміністрацією летовища в туалеті новонароджене немовля.  

“У мене тремтіли ноги. Я боялася, що вони мене кудись заберуть. Чому вони не пояснили нам, що відбувається? Це було абсолютно жахливо. Я не уявляю, як це було для тих бідних молодих дівчат”,пригадувала події того вечора пасажирка на ім’я Кім Міллс, яку через вік вирішили не оглядати. 

“Я була впевнена, що або мене вб’є один з багатьох чоловіків, які мали зброю, або що мого чоловіка в літаку вб’є”, – каже інша потерпіла.

Загалом 13 жінок з Австралії розповіли про примусову перевірку, однак процедуру провели й іншим пасажиркам. 

В австралійському уряді ще минулого року ситуацію називали надзвичайно образливою, і згодом влада Катару вибачилася та заявила, що проведе розслідування. 

Водночас адвокати заявниць повідомили, що жінки зіткнулися зі “стіною мовчання” попри спроби встановити контакт із владою Катару, а тому вимагають офіційного вибачення, зміни правил аеропорту, щоб подібні інциденти не повторювались, і компенсації моральної шкоди. 

Перевізник Qatar Airways поки ситуацію з позовом не коментував. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter