Авіакомпанії світу змінюють склад екіпажів через указ Трампа

Дата: 30 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Авіакомпанії світу переглядають склад екіпажів на рейсах у США у зв’язку із забороною на в’їзд у них громадян з Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану на 90 днів.

Про це пише The Wall Street Journal, передає “Інтерфакс-Україна”.

Так, Emirates Airline (ОАЕ, Дубай), яка посідає перше місце у світі за обсягом пасажирських авіаперевезень, оголосила про виключення громадян цих держав із числа пілотів і бортпровідників на повітряних судах, які прямують до США.

Etihad Airways (ОАЕ, Абу-Дабі) зазначила, що поки заборона не торкається її співробітників, але вона вживає заходи, щоб не допустити виникнення проблем найближчими тижнями.

Крім того, авіакомпанії в Європі, Азії й Африці змушені відмовляти в допуску на борт пасажирам, які є громадянами держав, що підпадають під заборону.

За даними Air France-KLM, за суботу й неділю число таких пасажирів перевищило 20 осіб.

Представники EgyptAir заявили: оскільки немає достатньої ясності в питанні про те, кого можна допускати до польоту, авіакомпанія почала слати списки пасажирів американській владі заздалегідь, щоб отримати підтвердження.

Як відомо, президент США Дональд Трамп через тиждень після інаугурації – 27 січня – підписав указ про призупинення на невизначений період програми прийому біженців на 120 днів, у тому числі сирійських.

Також указ передбачає заборону в’їзду до США громадян семи переважно мусульманських країн (Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану) на 90 днів з можливістю продовження.

Список може бути розширений, повідомили у прес-службі Білого дому.

Федеральні суди щонайменше п’ятьох американських штатів у вихідні призупинили дію указу в частині негайної депортації тих, хто вже в’їхав до країни.

Певні пом’якшення можливі для власників подвійного громадянства чи посвідки на проживання у США з правом працевлаштування (грін-карти), однак поки заяви представників американської влади щодо цього питання суперечливі.

Так, голова президентського апарата Рейнс Прибус сказав, що заборона на в’їзд у США громадянам 7 ісламських країн не стосується власників грін-карти. А прес-секретар міністерства внутрішньої безпеки США Джилліан Крістенсен раніше заявила, що заборона буде введена й для власників грін-карти.

Держдепартамент США роз’яснив, що указ Трампа стосується й іноземних громадян із подвійним громадянством, за винятком випадків, коли один із паспортів – американський.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter