Арешт Ахтема Чийгоза є розправою над Меджлісом – Джемілєв

Дата: 30 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Арешт заступника голови, а нині і. о. голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза – розправа окупаційної влади над Меджлісом.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв виданню depo.ua.

Він підкреслив, що Ахтем Чийгоз, заарештований Слідчим комітетом РФ по Республіці Крим, виконував у Криму обов’язки глави Меджлісу, оскільки голові Меджлісу Рефату Чубарову заборонено в`їзд на півострів.

За його словами, дії окупаційної влади у даному випадку є абсурдними, адже мітинг перед Верховною Радою Криму 26 лютого 2014 року, за підозрою в участі у якому затриманий Чийгоз, відбувався до того, як Крим був оголошений частиною Російської Федерації.

Джемілєв нагадав, що у той день проросійські сили організували мітинг з тим, щоб Верховна Рада Криму звернулася до Володимира Путіна з приводу необхідності приєднання Криму до Росії.

У відповідь кримські татари зібрали ще більше людей і відкинули їх від Верховної Ради. На наступний день почалося з “зеленими чоловічками”. Мабуть, зараз кримська влада хоче якось помститися за ту поразку і приниження, яке вони зазнали 26 лютого. Абсурдність проста і очевидна, тому що мітинг був з обох сторін. А якщо говорити про заворушення, то їх було розпочато саме сепаратистами біля стін ВР АРК, а кримські татари їм протидіяли“, – зазначив народний депутат.

Нагадаємо, Ахтема Чийгоза затримали в Криму вчора. Його підозрюють в організації та участі у масових заворушеннях 26 лютого минулого року біля Верховної Ради Криму. Сьогодні вранці в його будинку проводили обшук.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter