Apple допоможе Малалі здійснити мрію про освіту для 100 тисяч дівчат

Дата: 23 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Наймолодша лауреатка Нобелівської премії, правозахисниця, Малала Юсуфзай та генеральний директор корпорації Apple Inc. Тім Кук об’єднають зусилля, щоб допомогти дівчатам зі східних країн здобути освіту.

Першочергова мета їх співпраці полягає в пошуку фінансування та ресурсів для 100 тисяч дівчат, які навчаються у школах Афганістану, Пакістану, Лівії, Турції та Нігерії, пише Independent.

Тім Кук і Малала Юсуфзай. Фото: Brooks Kraft, Independent

Однак на цифрі у 100 тисяч Юсуфзай і Кук не зупиняться, оскільки наразі в світі кількість дівчат, котрі не можуть потрапити до школи, сягає 130 мільйонів.

“Моя мрія – побачити, що кожна дівчинка отримує якісну освіту і, я сподіваюся, що завдяки співпраці з Apple ми зможемо розширити свою роботу”, – розповіла Малала.

Вона підкреслила, що в корпорації Apple є не тільки технологічний ресурс, але й досвід роботи у сфері освіти, який можна буде використати в якості допомоги Фонду Малали.

Проте Кук впевнений, що його співпраця з правозахисницею буде більш результативною, якщо до них приєднаються уряди країн.

“Роль уряду в цьому питанні дуже важлива, оскільки ми не зможемо побудувати всі необхідні школи”, – пояснив він.

Наразі Фонд Малали сфокусований саме на початковій освіті дівчат. Проте в питанні середньої освіти між хлопцями та дівчатами на Сході теж є великий розрив, і правозахисниця розуміє, що початкової освіти не буде достатньо для того, щоб дівчата вступали до університетів.

“Як тільки ми дамо їм доступ до 12-річної освіти, ми дозволимо їм дізнатися, що є їх пристрастю в роботі, про що вони мріють, і що вони хочуть робити в житті”, – наголосила вона.

Нагадаємо, Малала Юсуфзай народилася в Пакістані та з 11 років виступала за доступність освіти для всіх жінок у всьому світі. Через її позицію, яку таліби прийняли за непристойну поведінку, 14-річну Малалу намагалися вбити. Дівчина отримала тяжкі поранення голови та шиї, проте вижила.

2014 року, Малала Юсуфзай отримала Нобелівську премію Миру та заснувала Фонд Малали, котрий займається освітою дівчат в країнах, що розвиваються.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter