Апеляція Кольченка: суд допитає свідків його затримання під посольством Білорусі

Дата: 11 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд Києва почав розгляд скарги на рішення Шевченківського суду в справі затриманого під посольством Білорусі активіста Олександра Кольченка, якому присудили 40 годин громадських робіт.

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Кольченко в суді разом з адвокаткою Закревською. Фото: Анастасія Москвичова

Захист Кольченка просив суд дослідити відео інциденту та допитати його автора. Адвокатка Євгенія Закревська, зокрема, вказала, що на засіданні першої інстанції відмовилися слухати свідка, а відео відтворили з її телефона. За її словами, тоді взяли до уваги тільки поліцейські рапорти, які не відповідають повністю тому, що пізніше було викладено в адмінпротоколі.

На засіданні 11 вересня суддя переглянув відео і заслухав пояснення Олександра Кольченка щодо подій під посольством. Автора відео на цьому засіданні не було, тому суддя постановив викликати його на наступне. Також планують допитати двох поліцейських, що склали рапорти. 

Наступне засідання заплановано на 25 вересня.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. В цей час під білоруським посольством у Києві тривав мітинг паралельно з чергою охочих проголосувати. Демонстрація тривала мирно, аж поки ввечері поліція не затримала чоловіка, що, як повідомляється, кинув яйце в будівлю посольства. 

Наступного дня під час аналогічної акції поліцейські затримали колишнього бранця Олександра Кольченка. За словами силовиків, він намагався чіплятися за одяг поліції, висловлювався нецензурною лайкою та не реагував на зауваження. Колишній політв’язень свою провину заперечує.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter