Апеляційний суд заслухав свідків у справі Кольченка

Дата: 25 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд Києва продовжив розгляд скарги Олександра Кольченка в справі про інцидент під посольством Білорусі, коли його затримали разом з іще чотирма мітингувальниками.

Про це повідомляє кореспондентка ZMINA.

Фотографія: Анастасія Москвичова

Під час засідання заслухали свідчення журналіста Станіслава Юрченка, який висвітлював протести під білоруським посольством, та знову дослідили відео, яке він зняв під час тих подій. Потім свідчення дали співробітники Нацполіції, які складали рапорт на Кольченка. Після цього суддя оголосив перерву в засіданні, оскільки мав початися розгляд іншої справи. Наступне засідання в справі Кольченка заплановано на 8 жовтня.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. У цей час під білоруським посольством у Києві тривав мітинг паралельно з чергою охочих проголосувати. Демонстрація тривала мирно, аж поки ввечері поліція не затримала чоловіка, що, як повідомляється, кинув яйце в будівлю посольства. 

Наступного дня під час аналогічної акції поліцейські затримали колишнього бранця Олександра Кольченка. За словами силовиків, він намагався чіплятися за одяг поліції, висловлювався нецензурною лайкою та не реагував на зауваження. Колишній політв’язень свою провину заперечує.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter