Апеляційний суд закрив справу проти Кольченка

Дата: 09 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд скасував покарання у вигляді 40 годин громадських робіт і закрив адміністративну справу проти Олександра Кольченка. 

Про це повідомляють “Ґрати”. 

Судді вивчили відео з акції біля білоруського посольства, на якій затримали Кольченка, а також заслухали пояснення поліцейського, який ніс там службу. Адвокатка колишнього бранця Кремля Євгенія Закревська розповіла, що свідчення поліцейського суперечили й показам його колег, і відео з місця акції.

“Він на ходу вигадував дії Кольченка, які могли б підпасти під визначення “хуліганські”. Але ніяких відомостей ні в рапортах, ні в показах свідків про хуліганські дії Кольченка немає”, – розповіла вона. 

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. У цей час під білоруським посольством у Києві тривав мітинг паралельно з чергою охочих проголосувати. Демонстрація тривала мирно, аж поки ввечері поліція не затримала чоловіка, що, як повідомляється, кинув яйце в будівлю посольства. 

Наступного дня під час аналогічної акції поліцейські затримали колишнього бранця Олександра Кольченка. За словами силовиків, він намагався чіплятися за одяг поліції, висловлювався нецензурною лайкою та не реагував на зауваження. Колишній політв’язень свою провину заперечував.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter