Апеляційний суд скасував заочний арешт Януковича в справі про розгін Майдану

Дата: 16 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд сьогодні скасував рішення Печерського районного суду про заочний арешт експрезидента Віктора Януковича в справі про розгін Майдану 18–20 лютого 2014 року.

Про це повідомляє Громадське.

Як пояснив виданню один з адвокатів Януковича Ігор Федоренко, апеляція скасувала рішення Печерського райсуду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“Численні процесуальні порушення та непідтвердженість підозри. Рішенням апеляційного суду справа направлена для розгляду до суду першої інстанції”, – розповів він, додавши, що фактично суд першої інстанції ще раз переглядатиме цю справу.

Водночас скасування заочного арешту у згаданій справі, не означає, що Янукович може безперешкодно повертатись в Україну, адже тут він має одразу потрапити за ґрати на 13 років за вироком у справі про державну зраду.

Загалом після втечі у 2014 році Януковича з країни правоохоронці відкрили проти нього до 10 кримінальних проваджень. Янукович фігурує в справах про незаконне заволодіння резиденціями “Межигір’я” та “Сухолуччя”, фальсифікацію результатів голосувань за “диктаторські закони”, злочини проти майданівців, численні тяжкі економічні злочини та хабар, замаскований під винагороду за авторські книжки.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним за статтею “Державна зрада” та заочно засудив його до 13 років в’язниці. Також суддя оголосив, що сторона обвинувачення довела, що Янукович сприяв Росії у веденні агресивної війни проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter