Апеляційна інстанція в окупованому Криму залишла Аблямітова в СІЗО

Дата: 02 Вересня 2020
A+ A- Підписатися
 
Про це повідомляє видання “Кримський процес”
 

Засідання відбувалось у закритому режимі. Родичів і слухачів не пустили до будівлі “суду”. Сам підсудний брав участь у засіданні через відеоконференцзв’язок.

За словами захисту, “суд” вважає, що на волі підсудний може вплинути на розслідування кримінальної справи. На офіційній сторінці “Верховного суду Криму” інформація про судове засідання частково прихована – не зазначено прізвище затриманого.
 
Як відомо, 19 серпня ФСБ Росії стверджувала, що затримала жителя Кіровського району Криму. Російська спецслужба звинувачує його в участі в “українському націоналістичному батальйоні” та порушила кримінальну справу проти нього за статтею 208 КК РФ. Наступного дня незаконний “Київський районний суд Сімферополя” обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
 
У ФСБ кажуть, що кримчанин у 2016 році виїхав на материкову частину України й вступив “до батальйону імені Номана Челебіджихана, створеного Ленуром Іслямовим”.

Раніше в Криму окупаційна влада ухвалила три обвинувальні рішення стосовно кримських татар, яких визнали винними в тому, що вони були членами збройного формування “Добровольчий батальйон імені Номана Челебіджихана”. Окрім цього, окупаційні суди ухвалили два заочні вироки кримчанам.

В Україні з 2016 року триває обговорення створення кримськотатарського батальйону в складі структури правоохоронних органів України. Наразі батальйон не входить до системи Міністерства внутрішніх справ України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter