Апеляційний суд визнав незаконним перейменування вулиці Лютеранської на Катерини Гандзюк

Дата: 08 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

П’ятий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги Херсонської міської ради та Херсонського міського голови щодо рішення Херсонського окружного адміністративного суду про незаконність перейменування вулиці Лютеранської на Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на прес-службу суду.

Відповідне рішення ухвалили 6 листопада. У суді розгляд справи назвали таким, що «викликав суспільний резонанс серед громадськості». Постанову можна оскаржити в касаційному порядку у Верховному Суді протягом тридцяти днів.

Рішення про перейменування Лютеранської вулиці в Херсоні на вулицю імені Катерини Гандзюк Херсонська міська рада ухвалила 22 лютого. На цій вулиці розташоване обласне управління Нацполіції та СБУ.

«Люди, які саботували справу Каті, тепер кожного дня будуть йти по вулиці її імені. Люди, які брали участь в покриванні вбивць Каті, кожного дня будуть отримувати документи з її ім’ям в колонтитулі. Кожного дня ім’я Каті Гандзюк не полишатиме їх. Так і має бути», – написали тоді на сторінці ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?».

ВУЛИЦЯ КАТІ ГАНДЗЮКВулиця, на якій знаходиться херсонська поліція, відтепер носить ім'я Катерини Гандзюк….

Gepostet von Хто замовив Катю Гандзюк? am Freitag, 22. Februar 2019

10 травня Херсонський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов проти Херсонської міської ради та мера міста щодо скасування окремих пунктів рішення міської ради щодо перейменування вулиці в Херсоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter