Апеляційний суд залишив Вишинського під арештом

Дата: 14 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд Херсонської області залишив під арештом до 27 січня 2019 року керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Таким чином, суд відхилив скарги адвокатів Вишинського на рішення Херсонського міського суду щодо продовження Вишинському терміну арешту до зазначеної дати; його винесли ще в грудні минулого року. Тоді представники прокуратури просили продовжити арешт на 50 днів, аргументуючи це тим, що існують ризики, що Вишинський може втекти, адже крім українського громадянства він має російське. Адвокати пропонували взяти його на поруки.

Нагадаємо, що в травні минулого року СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувалися країною-агресором у межах гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі агентства “РІА Новини Україна” та затримала його керівника Кирила Вишинського.

За даними СБУ, Вишинський отримав завдання щодо проведення підривних інформаційних акцій у Криму, а пізніше – на підтримку “ДНР” та “ЛНР”. У нього були знайдені державна нагорода РФ “За повернення Криму” та російський паспорт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter