Amnesty International збирає підписи під зверненням на підтримку Сєнцова та Кольченка

Дата: 01 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Правозахисники вимагають звільнити затриманих та негайно розслідувати випадки застосування тортур щодо них.

Як повідомляється на сайті Amnesty International, правозахисники пропонують залишати підписи під зверненням, що буде спрямовано до Генеральної прокуратури Російської Федерації.

У зверненні від органів влади вимагають вжити заходів для скасування вироку для Олега Сєнцова та Олександра Кольченка на основі невірних звинувачень, пов’язаних з терористичною діяльністю, та висунути їм належні звинувачення або відпустити їх.

Також при висуненні нових законних звинувачень правозахисники вимагають перенесення справи до цивільного суду та виключення усіх свідчень, що були дані під тиском.

Крім того, серед вимог – негайне, ефективне та неупереджене розслідування усіх заяв про катування та інші види жорстокого поводження, отриманих від підсудних, їх адвокатів та свідків.

Нагадаємо, 25 серпня внаслідок неправомірного судового процесу у військовому суді міста Ростова-на-Дону режисера Олега Сєнцова засудили до 20 років, а антифашиста Олександра Кольченка – до 10 років ув’язнення. Олегу інкримінували організацію терористичного угрупування та вчинення терористичних актів, Олександру – лише вчинення терористичних актів.

У відповідь на вирок – хлопці заспівали гімн України та усміхались. Важко повірити, наскільки вони є мужніми та сильними. Вони вірять в Україну, пишаються, що українці, а ми зобов’язані не здаватись та боротись за їхню свободу. Залишайте свої підписи під оновленими вимогами, надсилайте звичайні листи та запрошуйте друзів, щоб разом створити такий тиск, під яким російська машина просто не встоїть!“, – пишуть правозахисники.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter