Amnesty International засудила перспективу закриття кримськотатарських ЗМІ

Дата: 31 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Правозахисники назвали загрозу закриття ЗМІ у Криму наступом на свободу вираження думок та спробою залякати кримськотатарську громаду.

Міжнародна правозахисна організація на своєму офіційному сайті нагадала, що всі, за винятком одного, незалежні кримськотатарські засоби масової інформації, в тому числі дитячі, будуть закриті опівночі 1 квітня по закінченні терміну перереєстрації згідно з російським законодавством.

Незважаючи на своєчасну подачу заявок, кримськотатарські ЗМІ, яким було безпідставно відмовлено у перереєстрації або не надано відповіді від ліцензуючих органів, будуть змушені закритися, інакше на них чекають великі штрафи та кримінальні переслідування.

Цей кричущий наступ на свободу слова, представлений у вигляді адміністративної процедури, є грубою спробою придушити незалежні засоби масової інформації, змусити мовчати інакомислячих і залякати кримськотатарську громаду“, – сказав Денис Кривошеєв, заступник директора програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії.

Він додав, що закриття кримськотатарських ЗМІ, у тому числі й дитячих телеканалів, є останньою стадією в триваючому наступі на права людини у Криму, включаючи свободу вираження думок, тяжкість якого відчуває на собі пригноблена кримськотатарська меншина.

Нагадаємо, єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR з 1 квітня може припинити своє мовлення, якщо не пройде реєстрацію як ЗМІ згідно з російським законодавством. Крім каналу припинити роботу можуть й інші ЗМІ, що входять до холдингу ATR. Це дитячий кримськотатарський телеканал Lale, єдина у світі кримськотатарська FM-радіостанція “Мейдан”, російськомовна радіостанція “Лідер” та інформаційний портал “15 хвилин”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter