Amnesty International закликала лідерів G20 не покладати вину за теракти на мігрантів

Дата: 16 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала світових лідерів продемонструвати справжню управлінську мудрість.

Як сказано в заяві організації, лідери повинні утриматись від покладання провини за події на міграційну кризу в Європі з огляду на ганебні атаки в Парижі.

“Трагічні події в Парижі ошелешили цілий світ, наші думки та співчуття звернені до усіх постраждалих від цього жахливого нападу. Загрозі тероризму повинен протистоятий рішучий спротив, котрий би максимально гарантував безпеку та повагу до прав людини”, сказав Джон Далхусейн, директор Amnesty International у Європі та Центральній Азії.

Він закликав не забувати, що шукачі притулку із Сирії та Іраку також рятуються від страху та насильства. 

“Настав час для світових лідерів продемонструвати справжню управлінську мудрість та утриматись від використання антиміграційної риторики, котра вже постає в різних колах. Ми повинні пам’ятати, що багато з тих, хто намагається знайти притулок втікають від насильства, страху та конфлікту, котрі часто є результатом діяльності тієї ж групи, відомої як Ісламська держава, як в Сирії, так і в Іраку”, – наголосив він.

На його думку, звинувачуючи в терактах міграційну кризу, Європа йде хибним шляхом.

“Зараз перед Європою стоять два невідкладні виклики. Перший – це довготривала загроза тероризму. Другий, більш нещодавній, це зростання на її кордонах кількості біженців та осіб, котрі потребують притулку. Це є різні виклики і лише однин з них несе загрозу. Європейські лідери повинні бути обережними, розрізняючи їх і чітко усвідомлювати, що безпека в Європі не може бути досягнута ігноруванням світової кризи біженців. Її можна досягти лише забезпечивши впрорядкований, організований та гуманний прийом тих, хто втікає від подібних жахіть”.

Нагадаємо, близько ста людей загинули в театрі Батаклан в Парижі, ще 40 померли внаслідок інших нападів у Парижі та околицях міста. Увечері 13 листопада терористи відкрили вогонь з автоматів Калашникова у шістьох кварталах на правому березі Парижа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter