Amnesty International закликає гарантувати безпеку українським адвокатам

Дата: 04 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

Влада України має гарантувати безпеку адвокатам російських військових Оксані Соколовській та Валерію Рибіну, новому адвокату Олександра Александрова, який прийшов на заміну вбитому Юрію Грабовському.

Про це йдеться у заяві Amnesty International.

“25 березня приблизно за 100 км від Києва виявлене тіло українського адвоката Юрія Грабовського. Влада зобов’язана гарантувати безпеку його колезі Оксані Соколовській і новому адвокату, який прийшов на зміну Юрію Грабовському, а також вжити всіх заходів, щоб вони могли безперешкодно працювати”, – сказано в заяві організації.

Також організація закликає негайно та неупереджено розслідувати вбивство Грабовського.

Нагадаємо, адвоката Юрія Грабовського знайшли мертвим 25 березня.

Про зникнення Грабовського в Одесі стало відомо 10 березня. Тоді поліція порушила справу про вбивство. Пізніше у Генпрокуратурі озвучили версії зникнення адвоката. За однією з них, група людей силою доставили Грабовського до Києва, де забрали з його сейфа на його робочому місці велику суму грошей. При цьому один із спільників виїхав з телефоном Грабовського до Єгипта, звідки публікував дописи на сторінці адвоката у facebook. 

Колега Грабовського – адвокат росіянина Євгена Єрофєєва Оксана Соколовська – неодноразово повідомляла про погрози, які їй надходять. Суд надав їй охорону. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter