Amnesty International заявляє про катування затриманих у Туреччині

Дата: 25 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Правозахисники з міжнародної організації Amnesty International заявляють про “переконливі вказівки” на факти тортур та зґвалтувань підозрюваних, які перебувають під вартою в Туреччині, передає DW.

Правозахисна організація в неділю, 24 липня, закликала Туреччину надати незалежним спостерігачам доступ до місць утримання понад 13 тисяч підозрюваних у скоєнні злочинів.

“Повідомлення про жорстоке поводження включно з побиттям та зґвалтуваннями тих, хто утримується під вартою в поліції, є надзвичайно занепокійливими”, – заявив директор європейського відділу Amnesty International Джон Далхусен.

Окрім того, Amnesty International засудила нещодавній декрет президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, яким дозволяється низка винятків у сфері дотримання прав утримуваних під вартою. Зокрема, дозволяється вилучати листування між затриманим та адвокатами.

Нагадаємо, у Туреччині після спроби військового перевороту на три місяці введено надзвичайний стан. Під час надзвичайного стану, згідно з турецькою Конституцією, обмежуються основні права громадян. Президент керує країною, видаючи декрети. Крім того, кабінет міністрів Туреччини може вводити комендантську годину та забороняти мітинги та демонстрації.

Крім того, друковані ЗМІ можуть виходити тільки за наявності офіційних дозволів, а джерела аудіо- та візуального мовлення мають контролюватись державою. Розширюються підстави конфіскації транспортних засобів та об’єктів власності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter