Amnesty International оприлюднила доповідь про катування полонених на Донбасі

Дата: 25 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International оприлюднила доповідь, у якій містяться свідчення постраждалих та їхніх родичів.

У доповіді “Зломлені тіла: тортури і позасудові страти на сході України” Amnesty International наводить переконливі свідчення частих та широкомасштабних порушень щодо полонених зі сторони різних викрадачів по обидві сторони конфлікту на сході України.

Доповідь базується насамперед на інтерв’ю з 33 колишніми полоненими, які були затримані через конфлікт на сході України в різні періоди часу з липня 2014 року до квітня 2015 року. В деяких випадках Amnesty International також провела інтерв’ю з членами сімей полонених та/або іншими людьми, що володіють інформацією “з перших рук” про те, як із ними поводились. Майже всі інтерв’ю організація провела в березні і квітні 2015 року.

Повний текст доповіді можна знайти тут

Нагадаємо, у лютому правозахисники Amnesty International закликали усі сторони конфлікту поводитися з затриманими гуманно, як того вимагають Женевські конвенції, та зазначили, що порушення відбуваються як з боку бойовиків, так і з боку українських військових.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter