Amnesty International назвала вбивство адвоката Грабовського огидним злочином

Дата: 28 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Вбивство адвоката російського військового Олександра Александрова Юрія Грабовського є страшним нагадуванням про небезпеку, з якою зіштовхуються юристи та активісти, що кидають виклик владі.

Про це заявила Amnesty International.

“Вбивство адвоката у кримінальних справах є огидним злочином, і українська влада повинна негайно вжити всіх необхідних заходів задля виправлення цього серйозного порушення прав людини і засад справедливості”, – сказала Анна Нейстат, старша директорка з досліджень організації.

“Викрадення і вбивство Юрія Грабовського потрібно розслідувати оперативно, ефективно і неупереджено, а винні притягнуті до відповідальності в ході справедливого судового розгляду”, – додають в організації.

Нагадаємо, адвоката російського військового Олександра Александрова, якого зараз судять в Києві за підозрою в тероризмі та веденні агресивної війни проти України, Юрія Грабовського знайшли мертвим 25 березня у центральній частині країни. Його тіло з вогнепальними пораненнями було закопане в покинутій місцевості. 

Про зникнення Грабовського в Одесі стало відомо 10 березня. Тоді поліція порушила справу про вбивство. Пізніше у Генпрокуратурі озвучили версії зникнення адвоката. За однією з них, група людей силою доставили Грабовського до Києва, де забрали з його сейфа на його робочому місці велику суму грошей. При цьому один із спільників виїхав з телефоном Грабовського до Єгипта, звідки публікував дописи на сторінці адвоката у facebook. 

Колега Грабовського – адвокат росіянина Євгена Єрофєєва Оксана Соколовська неодноразово повідомляла про погрози, які їй надходять. Суд надав їй охорону. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter