Amnesty International запустила акцію темінової допомоги політв’язню Мустафаєву

Дата: 06 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Український офіс міжнародної правозахисної організації Amnesty International запустив акцію термінової допомоги кримському політв’язню та координатору ініціативи “Кримська солідарність” Серверу Мустафаєву. 

Про це йдеться на сайті організації. 

Суть акції полягає у тому, щоб якомога більша кількість людей надіслала листа до генерального прокурора РФ з вимогою перестати катувати Мустафаєва та відпустити з в’язниці. 

“Його тримають у маленькій камері в чотири квадратні метри, яку він час від часу ділить з іншими ув’язненими. Він не має регулярного доступу до води, і туалет в його камері періодично заливає підлогу фекаліями. Мустафаєв є практикуючим мусульманином і змушений голодувати весь день, коли в слідчому ізоляторі подають свинину. Він подав три скарги на умови утримання під вартою, однак всі вони були проігноровані”, – розповідають правозахисники. 

Листи в організації радять писати російською та англійською мовами, адже це спростить їх проходження цензурою у РФ. 

Як відомо, Мустафаєв перебуває під арештом із травня 2018 року за сфабрикованими звинуваченнями у тероризмі та зв’язках з забороненою у РФ організацією “Хізб ут-Тахрір”. На початку вересня його перевели з Криму на південний захід Росії, де він тепер очікує подальшого переведення до Ростов-на-Дону. 

Після окупації Криму Росія тисне на кримських татар та мусульман півострова, звинувачуючи їх в екстремізмі та участі в забороненій на території РФ організації “Хізб ут-Тахрір”. Нещодавно силовики навідалися до мечеті у селищі Курці, де вирішили провести оперативно-розшукові заходи під час п’ятничної молитви.

На початку цього року ФСБ провела масштабний обшук у будинках кримських татар у Сімферополі. Задля цього  оточили цілий мікрорайон у місті. Під час обшуків затримали 20 людей, а деяких з них, за інформацією адвокатів, катували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter