Amnesty International випустила конверти з “братніми обіймами” Росії та України

Дата: 14 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International створила конверти, на яких зображено двоє чоловічків, які обіймаються. Одного пофарбовано в кольори прапора України, другого – Росії. 

Про це повідомляє ZN.UА.

Фото: nimvalar / Twitter

“Вони знову за своє. Amnesty International просто не може припинити порівнювати агресора та жертву. Просто забирайте сумки та йдіть. Агнесс Каламар (голова організації. – Ред.) настав час піти у відставку”, – зазначив новинний агрегатор Visegrád 24.

На конвертах міститься заклик підтримати грошима російських політв’язнів, які нібито мають допомогти “чинити тиск на російський уряд”. Йдеться про суми від 15 до 45 фунтів стерлінгів (від 637 до 1910 грн. – Ред.).

Зараз організація оголосила збір для Олександри Скочиленко – петербурзької мисткині та журналістки. Російські силовики затримали її 11 квітня 2022 року за антивоєнну агітацію. Їй загрожує до десяти років ув’язнення. Вона має проблеми зі здоров’ям, які загострилися в СІЗО. У червні 2022 року Amnesty International оголосила художницю в’язнем сумління.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк припускає, що, ймовірно, йдеться про свідому інформаційну кампанію, а не звичайну непоінформованість.

“Amnesty вважає, що ми маємо зустрічати росіян обіймами, поки вони тут влаштовують геноцид… Думаю, що вони сидять на грошах кремля, бо настільки непоінформованими в сучасному світі бути просто неможливо. Не думаю, що вони тупі, вони свідомо це пропагують”, – зазначила Романюк.

Нагадаємо, в серпні Amnesty International опублікувала звіт, у якому йдеться про те, що українські війська нібито ставлять під загрозу цивільне населення, створюючи бази та розміщуючи системи озброєння в населених житлових районах, зокрема в школах і лікарнях, відбиваючи російське вторгнення. 

Генсек Amnesty International Агнесс Калламар відреагувала на критику опублікованої доповіді. Вона вважає, що за хвилею критики публікації стоять російські та українські боти, які бажають війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter