Американський фігурист стане першим небінарним спортсменом, що виступить на зимовій Олімпіаді

Дата: 12 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Американський фігурист Тімоті ЛеДюк стане першим небінарним спортсменом, який виступить на зимових Олімпійських іграх у Пекіні.

Про це повідомили на сайті Асоціації фігурного ковзання США.

Джерело: Team USA

Тімоті ЛеДюк ідентифікує себе як гендер, що випадає з бінарної системи, тобто не є ані чоловіком, ані жінкою. У січні цього року в парі з Ешлі Кейн-Гріббл вони стали чемпіонами США і тепер виступлять на Олімпійських іграх – 2022 в Пекіні.

Як повідомляє NBC, 31-річний ЛеДюк оголосив про свою небінарну гендерну ідентичність минулого року. Він стане першим таким спортсменом, який виступить на зимових Олімпійських іграх.

У 2019 році фігурист також став першим відкритим геєм, який виграв золото в парних змаганнях США, а у 2022-му – першим небінарним спортсменом, який виграв змагання чемпіонату США в будь-якій дисципліні.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Міжнародний олімпійський комітет раніше опублікував новий документ щодо справедливості, інклюзії та недискримінації на основі гендерної ідентичності та статі. У ньому рекомендують спортивним організаціям розробити критерії для змагань, щоб жоден учасник не відчував несправедливої та непропорційної переваги щодо інших.

Міжнародний союз ковзанярів також створив правила для трансгендерів, які хочуть брати участь у змаганнях: в організації допустили перехід з жіночого в чоловіче фігурне ковзання за певних результатів аналізів на тестостерон.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter