Американський ПЕН-центр вимагає звільнити Сенцова

Дата: 07 Червня 2018
A+ A- Підписатися

Американський ПЕН-центр надіслав Путіну та голові ФІА листа, де вимагає негайно відпустити українського політв’язня Олега Сенцова.

Лист із підписами відомих діячів виклали на офіційному сайті організації.

Правозахисники й відомі громадські та культурні діячі вважають переслідування Сенцова політично вмотивованим, а тому вирішили перед чемпіонатом світу з футболу, який пройде в Росії, привернути увагу до відомого режисера. 

“Ми, нижчепідписані художники, письменники, кінематографісти та активісти, приєдналися до PEN America, щоб закликати до негайного та безумовного звільнення незаконно ув’язненого українського режисера Олега Сенцова. Зважаючи на триваюче голодування Сенцова, наше прохання термінове”, – зазначено в листі.

Під зверненням ПЕН-центру поставили свої підписи 48 відомих діячів, серед яких письменник Салман Рушді, співачка Патті Сміт і композитор Стівен Сондхайма.

Нагадаємо, що відомий український режисер Олег Сенцов, якого Росія звинуватила в тероризмі, почав безтермінове голодування 14 травня. Він стверджує, що продовжуватиме голодування до повного виконання своїх вимог – звільнення всіх українських політв’язнів, які перебувають у Росії, або до смерті.

На підтримку Сенцова вже виступили багато міжнародних організацій, а інші політичні  в’язні, які знаходяться в Росії, почали голодування на знак солідарності.   

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter