Альону Луньову обрали співголовою Консультативної ради при Уповноваженому ВР з прав людини

Дата: 10 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
Адвокаційна директорка Центру прав людини ZMINA Альона Луньова стала співголовою Консультативної ради при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.
 
Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.
 
Джерело: телеграм-канал Дмитра Лубінця

10 грудня в будівлі Офісу уповноваженого відбулося перше установче засідання Консультативної ради з нагоди 74-ї річниці з дня ухвалення та проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини 1948 року.

Гостями на установчому засіданні Консультативної ради були Омбудсман Австралії та керівник Міжнародного інституту омбудсмана Кріс Фільд, а також парламентський омбудсман з питань охорони здоров’я Сполученого Королівства Роб Беренс.

“Під час засідання обрали співголову Консультативної ради, нею стала Альона Луньова… Впевнений, що спільна робота буде плідною та корисною”, – зазначив Лубінець.

Також під час засідання обрали секретаря Консультативної ради, ним став керівник юридичного департаменту Офісу Уповноваженого Михайло Спасов.

Консультативна Рада є важливим органом зворотнього зв’язку від правозахисних організацій для Омбудсмана. На цьому наголосив Лубінець, озвучуючи свої очікування від новоствореної Ради. Також для Консультативної Ради є важливим допомагати інституції парламентського Уповноваженого з прав людини розвиватися, ставати ефективнішою у захисті прав людини і основоположних свобод. У цьому контексті завданням Ради є напрацювання змін до законодавства щодо діяльності Уповноваженого, зокрема, задля посилення його незалежності. Крім того, є напрямки діяльності, які потребують більшої уваги з боку Омбудсмана, зокрема, питання захисту від дискримінації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter