Аласанію офіційно звільнили з НТКУ

Дата: 07 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав наказ про звільнення гендиректора НТКУ Зураба Аласанії за згодою сторін.

Про це у понеділок повідомив сам Наливайко, передає сайт “Суспільне мовлення”.

Раніше Зураб Аласанія обіцяв відпрацювати два тижні і тоді піти. Олег Наливайко також розповідав редакції сайту, що Аласанія працюватиме доти, доки йому не знайдуть заміну. За словами голови Держкомтелерадіо, наступником Зураба Аласанії, швидше за все, стане хтось із його заступників.

Водночас, три заступники Зураба Аласанії написали заяви на звільнення: Михайло Шматов, Дарія Юровська та Вікторія Романова. Заступник генерального директора з питань контенту Дарія Юровська 4 листопада звільнилася. 

Як відомо, генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови НТКУ.

Аласанія заявив, що бюджет компанії на 2017 рік не дасть провести ні Євробачення, ні почати роботу Суспільного мовлення.

“Я не згоден з тим, що Суспільне мовлення, яке має постати наступного року, буде недофінансоване на значну суму. Відповідно до Закону про Суспільне має бути 0,2% від держбюджету, це приблизно 1,2 млрд грн. Із них держава відбирає 450 млн грн витрат на “Євробачення–2017″, 250 млн грн. відбирає у вигляді платні за трансляцію, 149 млн грн відбирає видатками, і 46 млн грн  комунальними платежами забирає місто. Ще 112 млн грн апріорі йдуть на міжнародну діяльність (Олімпіади, чемпіонати світу тощо). В залишку – 193 млн грн”, – зазначив Аласанія. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter