Активісти принесли під Кабмін “обгризені кістки”: вимагають не зрізати бюджет на медицину

Дата: 11 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Сьогодні кілька десятків пацієнтів та активістів вийшли на акцію “Обгризена кістка для медиків і пацієнтів: Кабмін, досить зрізати бюджет на медицину”. Її проведення планувалося під стінами Кабінету Міністрів, однак спочатку поліція не пустила активістів до будівлі уряду.

Як повідомляє 5 канал, правоохоронці не дозволили мітингувальникам підійти близько до вхідних дверей, між ними сталися конфлікт і суперечка. Через це мітингарі провели акцію обабіч дороги, що на вулиці Грушевського. Там вони й поклали принесені кістки, що символізують залишок із коронавірусного фонду, більшість грошей з якого витратили на будівництво доріг та утримання силовиків.

Медики та пацієнти вимагають збільшити фінансування не лише для хворих на коронавірус, а й для людей з орфанними (рідкісними. – Ред.) захворюваннями. Участь в акції також узяли діти, які страждають на рідкісні недуги, та їхні батьки.

Дмитро Шерембей. Фото: Lb.ua

Вони нагадали, що минулого тижня депутати підтримали збільшення бюджету на медицину. На Програму медичних гарантій передбачено 225 млрд грн і 17,2 млрд грн – на ліки для важкохворих пацієнтів.

“Але розгляд бюджету на 2021 рік тільки розпочався. Далі слово за Кабінетом Міністрів України та прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Саме вони можуть не погодити збільшення бюджету на медицину і знову кинути недоїдки з “пишного стола силовиків” лікарям, медсестрам, усім медичним працівникам та всім категоріям пацієнтів”, – вважають організатори акції.

Видання Lb.ua нагадує, 30 жовтня біля МОЗ активісти провели акцію “Міністерство лікування асфальтом” з вимогою відставки Степанова.

Тоді до будівлі МОЗ принесли шматки асфальту як знак того, що асфальт замість таблеток скоро очікуватиме пацієнтів не лише з онкологією, а й усіх інших.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter