Активісти прийшли під офіс Зеленського вимагати покарання для винних у вбивстві Каті Гандзюк

Дата: 18 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Під Офісом президента в Києві десятки людей влаштували мітинг із вимогою покарати винних у вбивстві активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє Громадське. 

Акцію влаштували в 35-й день народження Гандзюк. Мітингарі розгорнули банер: “Зеленський, визнай злив справи Гандзюк!”. Деякі люди прийшли з квітами. Перед цим активісти створили світлову інсталяцію на Будинку профспілок у Києві. У день народження активістки ТСК з нападу на неї заявила, що не задоволена результатами розслідування резонансної справи. За словами членів комісії, розслідування справи Гандзюк після певних успіхів фактично зупинилося,

Нагадаємо, що досудове розслідування в справі вбивства Гандзюк продовжили до 29 липня через нові обставини.

Як відомо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою. 27 квітня 2020 СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter