Активістка з інвалідністю на Одещині отримала посвідчення водійки вантажівки

Дата: 07 Березня 2024
A+ A- Підписатися

На Одещині посвідчення водійки отримала випускниця автошколи для осіб з інвалідністю. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Фото: Нацполіція

Водійкою стала Надія Лєнц – багаторічна керівниця організації осіб з інвалідністю у рідній громаді, керівниця ГО “ВО Союз осіб з інвалідністю України” та учасниця всеукраїнських змагань з рекреаційних видів спорту. 

Жінка каже, що 20 років мріяла сісти за кермо, але не мала змоги зробити це в Україні, поки уряд не запустив проєкт “Автошколи для осіб з інвалідністю”. Тепер такі школи працюють загалом у семи містах – Києві, Дніпрі, Кам’янець-Подільському, Кропивницькому, Львові, Одесі та Кривому Розі.

“Я дуже рада, що наш регіон приєднався до цієї програми. Відтепер я зможу вільно їздити Одещиною й активно займатися громадською діяльністю”, – ділиться враженнями водійка. 

Фото: Нацполіція

Теоретичний іспит пані Надія склала на відмінно з першого разу, а практичні заняття проходила впродовж місяця на спеціально обладнаному автомобілі.

Нагадаємо, що нині в Україні люди з інвалідністю зможуть отримати права категорії С1. До навчання можуть долучитися ті, хто мають порушення опорно-рухового апарату, порушення функцій слуху та зору, а також мають дійсну на дату подання документів медичну довідку форми №083/о.

ZMINA детально розповідала, що треба зробити для початку навчання. 

Фотографія обкладинки: Нацполіція 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter