Активістів у Дніпрі побив член С14

Дата: 25 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

До нападу на активістів громадської організації “Спільнота активної молоді” Владислава Мельничука та Вірослава Цюп’яка в Дніпрі причетний член праворадикальної організації “С14”.

Про це праворадикали повідомили на своїй сторінці у фейсбуку. 

22.11.2019 у Дніпрі стався напад у приміщенні "Просвіти", в ході якої було побито активіста Владислава Мельничука….

Gepostet von СІЧ am Sonntag, 24. November 2019

Причиною конфлікту, внаслідок якого активіст Владислав Мельничук дістав травми черепа, щелепи та носа, за словами праворадикалів, став особистий конфлікт. 

“Причиною став конфлікт учасника руху “Січ” із приводу порядку організації заходу УІНП, який відбувся 21.11.19 в приміщенні “Просвіти”. Конфлікт відбувся з його ініціативи, без відома керівництва руху. Ситуації передувала низка подій, які сприяли особистій неприязні та які, як згаданий конфлікт вище, були нам невідомі”, – написали щодо мотивів нападника, якого вже вилучили з лав С14. 

Праворадикали додали, що другий активіст, Вірослав Цюп’як, постраждав, коли розбороняв конфлікт, і що до нападу також причетні особи, які не є членами С14. 

“Приносимо вибачення постраждалому Владиславу та Вірославу за напад на території “Просвіти”, до якого були причетні в тому числі наші активісти (частина нападників не є членами нашого руху). Готові оплатити лікування та гарантувати, що подібне більше ніколи не повториться”, – зазначили вони.

Як відомо, увечері 22 листопада в Дніпрі невідомі в балаклавах побили двох активістів громадської організації “Спільнота активної молоді” Владислава Мельничука та Вірослава Цюп’яка. За цим фактом поліція відкрила провадження щодо хуліганства.

Нагадаємо, що організація “С14” причетна до низки зривів акцій правозахисників. Крім того, у квітні минулого року ультраправі з С14 розігнали табір ромів на Лисій горі в Києві. Саме з цього випадку в Україні почалася хвиля ромських погромів. Останній з них закінчився вбивством у Львові ромського хлопця Давида Папа.

На початку серпня Господарський суд Києва задовольнив позов С14 проти Громадського телебачення через публікацію, в якій організацію характеризують як “неонацистську”. ZMINA докладно пояснювала, чому молодиків, причетних до погромів ромських таборів, нападів на активістів та зривів правозахисних акцій, можна називати неонацистами

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter