Активіст з Одещини Олександр Ярошенко заявив про спробу проникнення до його дому

Дата: 18 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Блогер і громадський активіст із міста Подільська на Одещині Олександр Ярошенко заявляє про спробу проникнення до нього додому.

Як повідомив він виданню ZMINA, інцидент трапився в ніч із 16 на 17 липня: близько першої ночі група осіб голосно стукала йому у двері з криками, що в будинку пожежа, але поки він спросоння зрозумів, що відбувається, і дійшов до виходу, ці люди пішли.

Олександр Ярошенко

За словами Ярошенка, він виглянув у вікно і побачив чотирьох чоловіків: троє з них вже були в тіні, а в одному він упізнав батька обвинувачених у січневому нападі на нього.

“А вранці я вийшов і побачив на дверях сліди підошв, і двері були подряпані чимось залізним”, ­– зазначив активіст.

Фото подряпин на дверях активіcт передав виданню ZMINA

За словами Ярошенка, він уночі викликав поліцію. Видання ZMINA звернулося до поліції Одещини із запитом щодо обставин інциденту та реакції правоохоронців на нього й очікує на відповідь.     

Сам Ярошенко стверджує, що кілька разів перед цим отримував від обвинувачених у нападі на нього та їхніх родичів усні погрози. 

6 січня 2020 року в місті Подільську на Одещині двоє осіб напали на блогера та громадського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Олександра Ярошенка: його побили бейсбольною биткою і відібрали рюкзак з їжею (потерпілий повертався з магазину). Лікарі діагностували в нього струс мозку, численні рвані рани на голові й руках та гематоми. Наступного дня після нападу поліція затримала за підозрою у вчиненні нападу двох чоловіків, що жили неподалік, зараз розслідування завершено, справу передали до Котовського міськрайонного суду Одеської області за кваліфікацією “крадіжка”. Водночас сам Ярошенко переконаний, що напад був замовний і мав на меті його вбивство. 

За словами Олександра Ярошенка, до 2014 року він вів журналістську діяльність. У 2014 році пішов добровольцем в АТО, а після виведення батальйону ОУН Миколи Коханівського із зони АТО, у 2015 році, повернувся додому в Подільськ, де почав вести громадську діяльність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter