Акторка з оскароносного “Списку Шиндлера” допомагає українським біженцям на кордоні з Польщею 

Дата: 08 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

32-річна Олівія Дабровскі, яка у 1993 році зіграла “дівчинку у червоному пальті” в оскароносному “Списку Шиндлера”, координує волонтерів і допомагає українцям, які рятуються від війни. 

Про це жінка розповіла у своєму інстаграмі, де також опублікувала фото з кордону України з Польщею.  

Фото з інстаграму Олівії

“Тільки тому, що я мовчала, не подумайте ні на секунду, що я нічого не робила – весь цей час ми разом з мамою активно допомагали біженцям фізично чи онлайн”, – підписала фото Дабровскі.

Як вона розповіла в одному із прямих ефірів зі свого акаунту, їй вже вдалося допомогти десяткам біженців, зокрема із пошуком житла та транспортом, яким людей доправляють до різних міст Польщі. 

Також Дабровскі збирає кошти для допомоги українцям, які були змушені покинути Україну через війну. 

Жінка повідомила, що їй довелося тимчасово призупинити свій бізнес у сфері копірайтингу, поки вона допомагає на українсько-польському кордоні.

“Я нічого не чекаю, і ніхто з нашої групи волонтерів не хоче чути “спасибі”, ми просто робимо свою роботу. Я зроблю все, що зможу, я ніколи не забуду ці обличчя та очі. До цього не можна підготуватися, можна тільки уявити”, наголосила Дабровскі.

Нагадаємо, що “Список Шиндлера” – відомий фільм режисера Стівена Спілберга. Стрічка отримала сім “Оскарів”, зокрема за найкращий фільм і режисуру, сім премій BAFTA та три “Золотих глобуси”. Дабровскі зіграла у ньому маленьку єврейську дівчинку, яка допомогла врятувати життя понад 1200 євреїв, відправлених до нацистських концтаборів 1943 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter