Активісти звернулися до ООН з приводу видалення органів у людей в КНР

Дата: 18 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Активісти збирають підписи під зверненням до Верховного комісара ООН з прав людини з вимогою провести незалежне розслідування вилучення владою КНР внутрішніх органів у прибічників оздоровчої практики Фалунь Дафа.

У Китаї масово використовують в’язнів сумління як матеріал для трансплантації органів. Репресій у КНР зазнають християни, католики, тибетці, але найбільше ті, хто практикує Фалуньгун, або Фалунь Дафа –  практику, що базується на вдосконаленні внутрішнього світу за принципом чесності, доброти, терпіння, а також виконанні нескладних вправ для оздоровлення тіла. Практика покращує здоров’я та допомагає відмовитися від шкідливих звичок, тому органи цих людей цінуються на “чорному ринку” найбільше.

За даними правозахисників, більше 60 тисяч прибічників Фалуньгун було страчено заради органів. У цьому чорному бізнесі задіяні правоохоронні та судові органи, військові шпиталі та інші медичні установи. Тіла донорів одразу піддають кремації, щоб не лишати доказів.

У 1999 році тодішній лідер КНР Цзян Цземінь почав переслідування прибічників цієї течії, коли дізнався, що кількість людей, які займалися Фалуньгун, значно перевищувала кількість членів компартії (100 млн проти 60 млн – дані соцопитування). У місцях позбавлення волі до тих, хто відмовляється зректися своїх переконань, застосовують понад 100 видів тортур та видаляють органи заради прибутку.

13 грудня 2013 року Європейський парламент прийняв резолюцію щодо цієї проблеми, на засіданні Європарламенту злочини режиму КНР проти Фалуньгун були названі актом геноциду. Також засудили дії китайської влади уряди Канади, Австралії, США, Іспанії, Ізраїлю та інших країн.

Активісти пропонують максимально поширити цю інформацію, а також підписати петицію з вимогою провести незалежне розслідування видалення органів у живих людей в КНР. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter