Активісти вийшли до російського посольства підтримати Кольченка

Дата: 06 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Біля будівлі посольства Російської Федерації в Україні сьогодні відбулася акція на підтримку кримського активіста Олександра Кольченка.

Як повідомляє портал “Крим. Реалії“, на акцію солідарності з активістом, якого судять у Росії за звинуваченням в організації терактів і незаконному обігу зброї, вийшли кілька десятків людей.

Учасники акції вигукували гасла: “Путіна геть, Кольченка додому”, “Свободу Саші Кольченку”, також вони тримали в руках плакати: “Free Кольченко”, “Наша солідарність міцніше ваших в’язниць”.

Під час акції учасники організували збір грошей на оплату послуг адвокатів для Кольченка.

Вже, як з’ясувалося, суд проходитиме в Ростові, для цього потрібні значні кошти, і ми зараз підсилюємо збір коштів“, – повідомила учасниця комітету солідарності з кримськими політв’язнями Олександра Романцова.

За її словами, київська акція солідарності – одна з тих, що проводяться в рамках міжнародної кампанії. Подібні акції вже відбулися у Франції та інших країнах.

Нагадаємо, кримського антифашиста Олександра Кольченка заарештували в Сімферополі 16 травня 2014 року і етапували до московського СІЗО “Лефортово”. Слідчі ФСБ звинувачують його та ще кількох жителів Криму, серед яких – український режисер Олег Сенцов, в організації та участі у терористичному співтоваристві, підготовці теракту на території півострова та незаконному обігу зброї. Активіст вважає себе громадянином України, але органи слідства ФСБ Росії не визнають за ним українського громадянства, відмовляють йому у зустрічі з консулом і позбавляють інших прав, якими наділені іноземні громадяни. 

Фото: “Крим. Реалії” 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter