Активісти презентували візуалізацію року розслідування справи Гандзюк

Дата: 31 Липня 2019
A+ A- Підписатися

У річницю нападу на громадську активістку та керівницю справами виконкому Херсонської міської ради Катерину Гандзюк учасники ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” презентували деталізовану інфографіку, де візуалізували перебіг розслідування. 

У ньому зафіксована хронологія слідчих дій та бездіяльності силовиків, які розслідують справу, публічних акцій друзів Каті та заяв можновладців і дипломатів, усе важливе, що відбувалося для притягнення винних до відповідальності, поки Катя боролася за життя в лікарні і після її смерті“, пояснюють автори.

За їхніми словами, візуалізація показує незадовільні результати роботи слідства. Зокрема, правоохоронці не висунули підозр усім замовникам убивства, яких, на думку активістів, більше ніж один.

Крім того, в кримінальному провадженні щодо підозрюваного в організації Владислава Мангера вже збігають законом визначені терміни і “незабаром справу  доведеться закрити”. 

“Візуалізація справи Гандзюк показує ці та всі інші “промахи”, яких умисно чи через непрофесійність припускалися слідчі чи не на кожному етапі розслідування; як кожній слідчій дії у справі передував скандал, публічний тиск і викриття журналістів; як публічний розголос та увага міжнародних партнерів до справи не наблизила підозри та вироки замовникам убивства Каті Гандзюк. Це унаочнення неспроможності і небажання правоохоронної системи в Україні захищати своїх громадян”, – йдеться в пресрелізі.

 Інфографіку у збільшеному форматі можна завантажити за посиланням.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter