Активісти блокади Криму хочуть патрулювати Херсонщину разом з поліцейськими

Дата: 25 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Активісти блокади Криму будуть разом з поліцією патрулювати Генічеський, Каланчацький та Чаплинський райони Херсонської області.

Про це повідомив керівник штабу акції Ленур Іслямов, передає “Крим.Реалії”.

Зокрема, брати участь в патрулюванні буде громадське об’єднання “Аскер”, яке наразі завершує своє юридичне оформлення.

“Це не боротьба з екстремізмом і сепаратизмом, а боротьба саме з грабежами, з такими елементарними речами, як крадіжки особистого майна в людей. Взаємодія з поліцією в плані безпеки в цих районах, наведення порядку там. Може, поліції все-таки недостатньо в тому обсязі, який потрібен на такій території, тому ми будемо допомагати”, – пояснив Іслямов.

За його словами, такі плани узгоджені з місцевою поліцією. Начальник Генічеської поліції Андрій Лещенко підтвердив, що таке патрулювання заплановане.

“Така практика існує не тільки в нашому районі, а й по всій Україні. Люди виявляють активну громадянську позицію, допомагають поліції в охороні порядку. Ми повинні це тільки вітати”, – сказав Лещенко.

Він зазначив, що патрулювання планують організувати після того, як активісти пройдуть процес реєстрації свого об’єднання і будуть завершені “всі юридичні питання”.

“Це не перше громадське формування, яке разом з поліцейськими несе службу в районі. У нас є громадське формування “Хорт”, представники якого разом з нашим співробітниками несуть службу з охорони порядку в Новоолексіївці”, – додав він.

Активісти з “Аскера” будуть розділені на три загони, які чергуватимуть на КПВВ “Каланчак”, “Чаплинка” і “Чонгар”. Однак терміни початку спільної з прикордонниками служби невідомі.

За словами активістів, вони не отримуватимуть зарплати, оскільки виконують свою роботу на добровільних засадах. Але форму, за їхніми словами, отримали в якості благодійної допомоги з Туреччини.

Нагадаємо, акція з блокади Криму стартувала 20 вересня минулого року. Тоді організатори перекрили усі траси, що сполучують півострів з материковою частиною України, для фур. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter