Акція “Мовчання вбиває” пройде у 12 містах України

Дата: 27 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Сьогодні одночасно з акцією “Мовчання вбиває” під Адміністрацією президента аналогічні заходи пройдуть ще в 12 містах України.

Про це повідомляється на сторінці громадського руху “Хто замовив Катерину Гандзюк?”.

Так, крім Києва, акція пройде у Львові, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі, Тернополі, Чернігові, Вінниці, Ужгороді, Кропивницькому, Сєвєродонецьку, Івано-Франківську.

З Одеси також вирушив автобус із охочими взяти участь у київській акції “Ніч на Банковій”. Вона буде проходити з шостої вечора до третьої ночі.

Напередодні акції Катерина Гандзюк опублікувала відеозвернення, де закликала прийти на акцію під АП.

“Хто замовив усіх цих людей? Хто покриває замовників? Чому така кількість розслідувань саботується? Чому ми маємо терпіти, поки найактивніших з нас убивають та калічать? Чому ми заохочуємо людей до громадської діяльності, але не можемо їх захистити?” – сказала з лікарняного ліжка активістка, яку облили сірчаною кислотою 31 липня.

Ми очікуємо, що президент як гарант Конституції та наших прав і свобод визнає проблему та почне її активно розв’язувати. Інакше повториться історія 2013–14 років. Чомусь центральна еліта всліпу ігнорує закони історії та наступає на ті самі граблі“, – розповів про очікування від акції “Мовчання вбиває” одеський активіст Віталій Устименко, на якого напали з ножем 5 червня.

“Одесити в четвер повинні бути в Києві! Це наша безпека!”  закликала одеська активістка Аліна Радченко, яка пережила напад у вересні 2017 року. У справі про її побиття досі не знайдені ні виконавці, ні замовники.

“Два місяці тому ми прийшли під МВС сказати: або припиніть, або ми будемо захищатися. Нас не почули. Нам відверто посміялись в обличчя. Перші відповідальні особи проігнорували. Насилля продовжилось. Прийшов час, коли ми повинні сказати “стоп”,  мотивувала свою участь в акції журналістка Ольга Решитилова.

Півсотні громадських організацій також оприлюднили заяву солідарності з постраждалими громадськими діячами.

“Останні місяці країну захлеснула хвиля спланованих нападів на активістів, і ми спостерігаємо їхнє тотальне ігнорування з боку органів правопорядку, що починають діяти тільки під тиском громадськості. З 2017 року було скоєно 55 нападів на представників третього сектору. “Так далі не може тривати в країні, яка пережила Революцію Гідності”, – йдеться у відкритому зверненні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter