Ахтем Чийгоз після переведення до карцера оголосив голодування

Дата: 06 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Ахтем Чийгоз, заступник голови Меджлісу, був переведений до карцера і оголосив голодування на знак протесту.

Про це написав на своїй facebook-сторінці глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За інформацією Ельміри Аблялімової – дружини заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, який з 29 січня 2015 року незаконно утримується в Сімферопольському СІЗО, його несподівано, без пред’явлення навіть формальної “постанови”, перевели до карцера. Ахтем Чийгоз на знак протесту оголосив голодування.

Ескалація напередодні 18 травня – Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу – арештів, допитів і насильства стосовно учасників мітингу на підтримку територіальної цілісності України, що відбувся в Сімферополі 26 лютого 2014 року, свідчить про те, що окупанти мають намір будь-що організувати завідомо незаконні показові судові розправи над активістами кримськотатарського національного руху“, – зазначив Рефат Чубаров.

За його словами, з цією метою багатьох заарештованих кримських татар примушували в ході допитів до дачі неправдивих свідчень проти Ахтема Чийгоза, а до самого Чийгоза застосовували в СІЗО різні засоби тиску і шантажу.

Нагадаємо, заступнику голови Меджлісу інкримінують організацію “масових заворушень” 26 лютого 2014 року. Тоді проросійські сили організували мітинг з тим, щоб Верховна Рада Криму звернулася до Володимира Путіна з приводу необхідності приєднання Криму до Росії. У відповідь кримські татари зібрали ще більше людей і відтіснили проросійських активістів від будівлі кримського парламенту. В результаті зіткнень загинуло дві людини. Слідчий комітет РФ порушив за цим фактом кримінальну справу. За словами лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, дії окупаційної влади в даному випадку були абсурдними, адже мітинг проходив до того, як Крим був оголошений частиною Російської Федерації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter