Адвокату Сенцова відмовили у відводі суддів

Дата: 07 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

Адвокат Олега Сенцова подавав клопотання про відвід складу суду через зацікавленість у результаті справи.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, суд у Ростові-на-Дону не задовольнив клопотання захисту українського режисера Олега Сєнцова про відвід складу суду. 

Раніше адвокат Сенцова Володимир Самохін подав відповідне клопотання, де зазначав “зацікавленість суду у результаті справи“.

30 липня Геннадій Афанасьєв (свідок обвинувачення – ред.) був у суді. До нього зайшов співробітник ФСБ і закликав його відмовитися від дачі свідчень у суді“, – сказав Самохін.

Також співробітник ФСБ говорив про те, що є домовленість з складом суду“, – додав він.

У відповідь на це прокурор висловив протест, вказавши на те, що “доказів того, що суд зацікавлений у результаті справи, немає“.

Напередодні Олег Сенцов виступив у суді, заявивши про “нелегітимність судового процесу” та розповівши про тортури ФСБ. Олександр Кольченко у своєму виступі заявив, що він не терорист і відмовився відповідати на питання звинувачення.

Нагадаємо, в травні 2014 року антифашист і громадський активіст Олександр Кольченко і кінорежисер Олег Сенцов були затримані в Криму представниками російських спецслужб. Після цього їх етапували до московського СІЗО “Лефортово”. У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримані є “членами диверсійно-терористичної групи “Правого сектору”. За версією слідства, група планувала здійснювати диверсійно-терористичні акти в Сімферополі, Ялті та Севастополі і знищувати об’єкти інфраструктури. Затримані та їхні адвокати вважають звинувачення абсурдними і політично вмотивованими. 

Слухання у справі зараз відбуваються у Північно-Кавказькому військово-окружному суді Ростова-на-Дону.

31 липня свідок обвинувачення по справі Олега Сенцова та Олександра Кольченка Геннадій Афанасьєв під час судового засідання відмовився від свідчень, а також заявив, що попередні свідчення давав під тиском та обмовив затриманих. Після цього його адвокат заявляв, що Афанасьєв боїться за своє життя та потребує допомоги правозахисників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter