Адвокату Небесної сотні оголосили попередження за пост у Фейсбуці

Дата: 25 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Львівська кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури оголосила попередження активісту, адвокату “Автомайдану” і Небесної сотні Роману Маселку за пост у Фейсбуці.

Про це Цензор.НЕТ розповів сам Роман Маселко, який також є членом Громадської ради доброчесності та головою Ради громадського контролю при НАБУ.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Львівської області розглянула скаргу адвоката Дарини Козій на поведінку в інтернеті члена Громадської ради доброчесності Романа Маселка.

Комісія ухвалила рішення оголосити Маселку попередження за порушення адвокатської етики.

Водночас заявниця рекомендувала Дисциплінарній палаті комісії позбавити адвоката права здійснювати адвокатську діяльність із видаленням його з Єдиного реєстру адвокатів.

“Нещодавно було ухвалено Кодекс адвокатської етики, норми якого можуть дуже широко тлумачитися. Якщо ти адвокат, то маєш у будь-яких своїх висловлюваннях і діях дотримуватися цих норм. І дисциплінарна комісія визначатиме, чи дотримувався їх адвокат”, ‒ пояснює Роман Маселко.

Як відомо, Дарина Козій подала скаргу на Маселка через пост у Фейсбуці, звинувативши його у вчиненні дисциплінарного проступку. У цьому пості Роман Маселко висловив своє бачення судового процесу у справі про нібито незаконність обрання до Ради громадського контролю НАБУ.

Маселко переконаний, що простежується негативна тенденція, яка має на меті слугувати попередженням для активістів.

“Рішення комісії щодо мого випадку було підозріло синхронним із рішенням щодо судді-викривальниці Гольник, яку також покарали за пост у соцмережі. Це попередження для інших, хто говорить про проблеми в країні. У моїй ситуації, наприклад, недоброзичливцям досить знайти інший пост і поскаржитися. Це стане підставою для серйозного покарання, включно з позбавленням адвокатського посвідчення. Тому в дію запущено реальний репресивний інструмент”, ‒ зазначив Маселко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter