Адвокати Карпюка та Клиха вимагають суду присяжних

Дата: 16 Вересня 2015
A+ A- Підписатися
Адвокати подали клопотання про розгляд справи судом присяжних, та зазначають, що процес буде жорстким.
 
Як повідомляє Центр громадянських свобод, вчора відбулося підготовче засідання у так званій “чеченській справі”, за якою двоє громадян України, Микола Карпюк та Станіслав Клих, обвинувачуються в участі в збройному конфлікті в Чечні, створенні банди та вбивстві російських військових у 1994-1995 роках.
 
Справа розглядатиметься у Верховному суді Чечні в Грозному. 
Адвокати обвинувачених Марина Дубровіна та Докка Іцлаєв повідомили, що вони звернулися із клопотанням про розгляд справи судом присяжних, що можна трактувати як недовіру до суду. Окрім того, захистом було подане клопотання про припинення кримінального переслідування. 
 
Зі свого боку, прокуратура заявила клопотання про продовження запобіжного заходу для Карпюка. Як наголошує захист, прокурор навіть не вказав конкретний термін, на який він просить продовжити запобіжний захід, але суддя “не звернув на це увагу”.
 
Адвокати підсудних просили суд також дати їм більше часу для погодження позиції між адвокатами обвинувачених, але суддя це прохання також проігнорувала.
 
Засідання тривало близько 1,5 годин і завершилося тим, що суддя пішов до нарадчої кімнати. Коли буде оголошена постанова – невідомо, про точний час адвокатам повідомлять телефоном.
 
Водночас, як кажуть адвокати, Микола Карпюк та Станіслав Клих вчора вперше побачилися та потисли одне одному руки в камері.
 
Оцінюючи засідання загалом, адвокат Марина Дубровіна зазначає: “Ми, звісно, розраховували на трохи інше… Процес буде жорстким.”
 
Вона говорить, що в залі суду під час закритого засідання був присутній невідомий чоловік “в костюмі та краватці”, хоча його присутність нічим виправдана не була. Карпюка та Клиха супроводжував конвой з не менше ніж шести міцних хлопців зі зброєю.
 
Фото: Центр громадянських свобод
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter