Адвоката Костенка хочуть не допустити до апеляції

Дата: 18 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Адвоката, який захищає Олександра Костенка, з ініціативи “прокурора” Криму Наталії Поклонської хочуть позбавити адвокатського статусу – нібито за порушення професійної етики. 

Адвокат політв’язня Олександра Костенко Дмитро Сотников на своїй facebook-сторінці розповідає, що його намагаються позбавити адвокатського статусу і не допустити до участі у розгляді апеляції, який відбудеться 30 червня о 9:30 у Верховному суді Республіки Крим. За словами адвоката, до цього причетні майор ФСБ Андрій Тішенін, майор внутрішньої служби Ігор Левенець і державний радник юстиції третього класу (генерал-майор), “прокурор” Криму Наталія Поклонська. 

Згідно з документами, спрямованими начальнику управління Міністерства юстиції по Московській області Володимиру Коростельову, Дмитра Сотникова звинувачують у порушенні Кодексу професійної етики адвоката. Зокрема, мова йде про публікації Сотниковим в інтернеті “образливих висловлювань” на адресу окупаційних чиновників, а також заяву відводів прокурору і суду – нібито “за надуманими підставами”. 

Крім апеляційної скарги у справі Костенка в провадженні знаходиться також справа про побиття активіста, в якій фігурують ті, хто, на думку адвоката, причетний до спроб позбавити його адвокатського статусу. 

Є відмовний матеріал у 534-му Військово-слідчому відділі ВСУ по Чорноморському флоту за фактом тортур Костенка співробітниками ФСБ Шамбазовим і Тішеніним. Також є матеріал перевірки, направлений з СК РФ до СК РФ по Республіці Крим за фактом перевищення посадових повноважень начальником СІЗО-1 Левенцем та старлеєм ФСБ Шамбазовим. І зараз прийшов час активізувати великі сили для роботи саме на цих, периферійних ділянках, які можуть стати підставою для перегляду справи за нововиявленими обставинами, оскільки свідчення, дані під тортурами, бути врахованими не можуть“, – відзначає адвокат. 

Нагадаємо, 15 травня Київський райсуд Сімферополя засудив Костенка до 4 років і 2 місяців загального режиму. Його визнали винним за пунктом “б” частини 2 статті 115 російського КК (навмисне заподіяння легкої шкоди здоров’ю з мотивів ненависті або ворожнечі відносно якої-небудь соціальної групи) і частини 1 статті 222 (незаконне зберігання зброї). Стверджувалося, що в лютому 2014 року на вулиці Грушевського в Києві активіст кинув камінь у кримського “беркутівця” Віталія Полієнка. Також активіста звинуватили в зберіганні вдома саморобного нарізного ствола пістолета Макарова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter