А ви знаєте свої права? Напишіть Всеукраїнський правовий диктант

Дата: 10 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

У містах України 25-26 квітня проходитиме Всеукраїнський правовий диктант. Мета проекту – встановлення рівня обізнаності українців щодо своїх прав та обов’язків, а також підвищення загального рівня правової культури.

“Більше 30 міст будуть проходити Всеукраїнський правовий диктант. Орієнтовна кількість учасників на місцях – 4,5 тисячі, можливо, навіть більше. Онлайн ми очікуємо 10 тисяч учасників”, – розповіла керівник проекту Лариса Безуглова під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

“Тестові питання охоплюють 5 блоків – фінанси, здоров’я, соціальна сфера, особиста сфера і сфера безпеки. Тести розраховані на широку аудиторію та зосереджені на найбільш важливих проблемах, з якими стикаються всі громадяни України”, – розповів Олег Гріненко, директор ТОВ “Експертна юридична служба”.

Тест складається з 50 запитань. Організатори розробили також адаптовану версію тесту для школярів старших класів. Кількість запитань в адаптованій версії – 10.

“Ми сподіваємося, що цей проект стане успішним, він стане розвиватися і це все матиме абсолютно реальні наслідки – більше громадян знатимуть про свої права, більше громадян захищатимуть свої справа, у тому числі через структуру надання безоплатної правової допомоги Міністерства юстиції”, – підсумував Владислав Власюк, генеральний директор Директорату з прав людини Міністерства юстиції України.

Диктант можна пройти як офлайн (на локації у своєму місті), так і онлайн. Реєстрація є обов’язковою. Партнери проекту – Міністерство юстиції України, Національна академія наук України, Громадське радіо, портал ГУРТ та інші.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter